Wil je begeleider worden? 

Ben je ouder dan 16 jaar, heb je interesse in de natuur en kun je goed met kinderen omgaan? Dan vinden we het leuk als je ook begeleider wordt bij één van onze groepen.

De Delftse Natuurwacht draait volledig op de actieve bijdrage van vrijwilligers. Met ±20 begeleiders worden er jaarlijks vele leuke en educatieve natuur- en milieu-activiteiten georganiseerd voor de ±60 kinderen die lid zijn.

Activiteiten

De Stichting Delftse Natuurwacht (DNW) organiseert natuur- en milieuactiviteiten voor kinderen van 8 t/m 18 jaar. Voor iedere leeftijdsgroep (8-10, 10-12, 12-15 en 15-18 jaar) wordt eens per 2 weken op zaterdag een activiteit georganiseerd.

We doen allerlei interessante en leerzame activiteiten over de natuur. Activiteiten gaan bijvoorbeeld over dieren, planten, fossielen of het weer. In de agenda kan je zien wat voor activiteiten we de komende tijd doen.
Een activiteit begint meestal met een praatje, waarin wat wordt uitgelegd over het onderwerp. Vaak gaan we daarna naar buiten om het zelf te bekijken. Ook mogen de kinderen vaak zelf aan de slag door bijvoorbeeld iets te knutselen.

De Delftse Natuurwacht draait volledig op de actieve bijdrage van vrijwilligers. Met ±20 begeleiders worden er jaarlijks vele leuke en educatieve natuur- en milieu-activiteiten georganiseerd voor de ±60 kinderen die lid zijn.

Groepen

Die activiteiten doen we in vier groepen: 8-10, 10-12, 12-15 en 15-18 jaar.

Wil je een beter idee krijgen wat de groepen doen? Kijk eens op de pagina's van de groepen. Daar staat het programma voor de komende periode. Er staan ook verslagjes en foto's van activiteiten.

Naar de pagina van groep 8 tot 10 jaar.

Naar de pagina van groep 10 tot 12 jaar.

Naar de pagina van groep 12 tot 15 jaar.

Naar de pagina van groep 15 tot 18 jaar.

Tijdstippen

Een DNW-jaar loopt van september tot en met juli net als het schooljaar. Elke groep heeft eenmaal per 2 weken een activiteit op zaterdag. Groep 8-10 en 10-12 hebben afwisselend op zaterdagochtend een activiteit van 10.00 tot 12.00 uur. Groep 12-15 heeft hun activiteit van 13.00 tot 16.00 uur. Groep 15-18 heeft hun activiteit van 13.00 tot 15.00 uur. Word je voor 1 oktober van het nieuwe seizoen 10, 12 of 15 jaar, dan schuif je door naar de volgende groep. natuurschuur

Clubhuis

We hebben een eigen clubhuis, "de Natuurschuur", aan het Linneauspad 3, achter het Natuur- en Milieucentrum de Papaver.

Vanuit de Natuurschuur gaan we richting kruidentuin, arboretum/heemtuin, de Delftse Hout, de voormalige vuilstort, of de omliggende polders. De oudste groep stapt ook wel eens op de fiets om de omgeving van Delft te verkennen.

Clubblad

Het clubblad van de DNW is de "Bliksum". De "Bliksum" verschijnt vijfmaal per jaar. Wat staat er allemaal in:

  • Informatie over een natuur- of milieu onderwerp
  • De programma's van de 3 groepen
  • Verhalen en tekeningen
  • De strip "Jasper en Jorien"

Verklaring omtrent gedrag

De Delftse Natuurwacht vindt de veiligheid erg belangrijk. Daarom moet elke begeleider van de Delftse Natuurwacht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) tonen.

Wilt u meer weten of zich aanmelden?

Stuur een e-mail naar

Anneklaar Wijnants
E-mail: voorzitter@natuurwacht.nl

Vriend worden?

Wordt u geen lid of begeleider, maar wilt u ons werk wel steunen, dan kunt u vriend worden voor minimaal 35 euro per jaar.
Meer info over vriend worden

De Delftse Natuurwacht heeft een vertrouwenspersoon, Anne Marie van Rijt

E-mail: vertrouwenspersoon@natuurwacht.nl