Estelí

Buhos de Nicaragua 

Hallo vrienden uit Delft,

Ik ben Luisa, begeleidster van de Ecokids Estelí. Ik wil jullie informatie geven over de uilen uit ons land, wat ze eten en of je ze vaak kunt zien.

In Nicaragua zijn veel soorten uilen, omdat we hier veel uitgestrekte bossen hebben waar ze kunnen leven zonder dat mensen ze vangen of doden. In een stad zie je eigenlijk bijna nooit uilen, alleen op het platteland. Het zijn heel schuwe dieren.

Er zijn twee soorten die je het meeste ziet; de ene is de Búho de anteojos (briluil) en de andere de Búho mochuelo (dwerguil). Deze twee soorten eten kleine zoogdieren zoals bergmuizen, jonge konijnen en nog veel meer. Het zijn allebei nachtdieren.

Als mensen overdag een uil zien schrikken ze, want in Nicaragua denken veel mensen dat ze te maken hebben met hekserij. Maar het zijn gewone dieren zijn zoals elke vogel.

Er is nog een andere uilensoort in ons land, die heet Lechuza (kerkuil). Hij maakt een heel speciaal geluid en is net als de meeste uilen een nachtdier dat kleine zoogdieren eet. Ze zijn heel schuw en je ziet ze bijna nooit.

Kerkuil (Lechuza)

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden. Groeten uit Nicaragua, Luisa van Ecokids Nicaragua

Lees ook het themaverhaal Uilen