Nieuws

‘Keep it clean’-day!

Op 15 september is het Keep it clean day en wordt er over de hele wereld zwerfafval opgeruimd.  De Natuurwacht doet dat 1 dag later op zaterdag 16 september

Meedoen met KeepitCleanDay (KICD) is misschien wel de allersimpelste actie die bestaat! Als jij op die vrijdag iets opraapt van straat en op de juiste plek weggooit, dan doe je al mee! Het land schoonhouden is namelijk heel makkelijk: als we allemaal een beetje doen, hebben we samen een heleboel.

De Natuurwacht doet ook mee, 1 dag later, namelijk op zaterdag 16 september.

Dan organiseren we, samen met De Papaver, twee acties, een op de ochtend en een op de middag.

Kom helpen! Iedereen is welkom, jong en oud!

De ochtendactie is van groep 10-12. Die start om 10.00 uur in de Natuurschuur en we gaan de Delftse Hout opruimen. Rond 12.00 uur zijn we terug. Kom jij ons helpen? Meld je aan! Laat ons weten hoeveel familieleden/gasten je mee wilt nemen. Dan zorgen zij voor voldoende grijpers en handschoenen. En… een lekker glaasje limonade of kopje thee/koffie, met iets lekkers erbij. Deze actie van vorig jaar was een groot succes, toen hebben we de Gouden Grijper gewonnen!

De middagactie is van groep 12-15. Zij verzamelen om 13.00 uur bij de Natuurschuur en gaan op de fiets naar de TU-wijk. Ook die kan elke keer weer een flinke opruimbeurt gebruiken. Deze actie eindigt rond 16.00 uur. Ook hier geldt: iedereen is welkom, meld je bij voorkeur even aan!

Bij de ochtendactie krijgen we hulp van de Stadsclown en Tidy Turtle.

Zij hebben er zin in! Jij ook?

Meld je dan aan via: groep1012@natuurwacht.nl

Dit geld voor beide acties! 

 

P.s.

Ben je niet in de gelegenheid om zaterdag mee te doen aan onze acties? Doe dan zelf iets op vrijdag 15 september. Misschien laat je wel eens stiekem een snoeppapiertje of flesje rondslingeren op straat? Draai dat dan op KIC-Day eens om. Raap iets op in plaats van de straat te vervuilen. Je zult versteld staan van het effect! Dat hoeft niet stiekem, iedereen mag het zien!

Of wil je liever zelf een actie in je eigen buurt organiseren? Dan kan ook. Meld het bij De Papaver (contact@papaverdelft.nl), dan kun je daar materialen lenen en zetten zij het op hun site!