Nieuws

Kerstballentocht in de Delftse Hout

Lekker even een wandeling maken? Kom dan naar de Delftse Hout en speur mee naar de ballen.

De Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver organiseren voor de 31e keer de Kerstballentocht, een speurtocht door de Delftse Hout voor het hele gezin.

Het thema van de speurtocht is dit jaar ‘De eik, bo(o)mvol leven’, passend bij de tentoonstelling in De Papaver. Dit is ook het startpunt van de gratis tocht, die ongeveer 1½ uur duurt.

Van vrijdag 22 december tot en met zondag 7 januari 2018 hangen in de bomen van de Delftse Hout enorme kerstballen met keuzeantwoorden. Vragenboekjes- en antwoordformulieren zijn verkrijgbaar bij De Papaver (Korftlaan 6, Delft). Als De Papaver gesloten is liggen de boekjes in een (waterdichte) bak naast de voordeur. Ze zijn ook verkrijgbaar bij Stadsboerderij BuytenDelft en Restaurant Het Rieten Dak.

De speurtocht is niet alleen geschikt voor kinderen, sommige vragen zijn zelfs lastig voor de volwassenen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar maken kans op een prijs. Daarvoor moeten ze alle antwoorden goed invullen, de slagzin afmaken en het antwoordbriefje inleveren bij De Papaver. Er zitten leuke kortingsbonnen in het vragenboekje. Zo is het een tocht voor het hele gezin!

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 14 januari 2018 om 13.30 uur in De Papaver. Aansluitend is er twee keer een natuurtheater-gezinsvoorstelling. Iedereen, ook die niet mee gedaan heeft aan de Kerstballentocht, is daarbij van harte welkom.