Nieuws

Prijswinnaars Kerstballentocht

Jong en oud beleeft gezellige middag als afsluiting van de Kerstballentocht!

Tijdens de kerstvakantie hebben naar schatting zo’n 1500 mensen de Kerstballentocht van de Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver gelopen. Deze speurtocht door de Delftse Hout werd voor de 31e keer werd georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Ondernemersvereniging Delftse Hout en Groen doet Goed-provincie Zuid-Holland.

Ruim 285 kinderen van 6 t/m 12 jaar hebben hun oplossing ingeleverd. De goede antwoorden leverde de slagzin op “Als ik een boomhut in een eikenboom had…”. Die moest aangevuld worden om een prijs te kunnen winnen.

Ongeveer de helft van de deelnemers liep de tocht voor het eerst, maar voor vele mensen is de tocht al jaren een traditie. De deelnemers kwamen niet alleen uit Delft en omgeving, maar ook elders uit Nederland.

De prijswinnaars ontvingen hun prijs op zondag 14 januari in De Papaver. Een onderdeel van de prijs was de Theatervoorstelling “In een donker eikenbos”, verzorgd door het Grasmannetje van Verba Productie. Ook veel andere bezoekers bezochten deze gezinsvoorstelling. De zaal was vol en iedereen genoot met volle teugen.

De winnaars hadden de slagzin als volgt aangevuld:

In de leeftijdsgroep 6-7 jaar:

1e prijs: Lysanne Easton, “… dan zou ik van takken een bed maken en een kussen van blaadjes en ik zou met m’n vriendinnen een slaapfeest houden”

2e prijs: Stan Seijn, “… zou ik de buurman zijn van knabbel en babbel ”

In de leeftijdsgroep 8-9 jaar:

1e prijs: Stefan Boele, “… maak ik er een verwenhotel van voor alle bosbeestjes.”

2e prijs: Lisanne Duijndam, “… zou ik trouwen met Tarzan.”

En in de leeftijdsgroep 10-12 jaar:

1e prijs: Simon Berkhoff, “…dan schreef ik ‘Welkom kevers’ op mijn mat”.

2e prijs: Esmée Remmers, “… zou ik er een bijenkast in zetten zodat alle bloemetjes in de Delftse hout weer bestoven worden.”

Sara van 5 jaar kreeg een aanmoedigingsprijs. Zij had geschreven: “… ga ik met mama alles mooi versieren en koken”.

De vragen van de Kerstballentocht waren voor een deel gebaseerd op de informatie van de tentoonstelling “De eik – bo(o)mvol leven” die nog tot 27 februari bij De Papaver te bezoeken is.

En in december 2018 is er weer een nieuwe Kerstballentocht!

 

12 februari 2018
Kom naar buiten en doe mee!