Nieuws

Keep it clean-day! Zwerfafvalacties in Delft.

Samen de Delftse Hout nog mooier en zeker schoner maken!

Elke 3e vrijdag van de maand september is het Keep-it-clean-day. Overal op de wereld zetten mensen zich dan in aandacht te vragen voor het zwerfafvalprobleem én gaan ze zelf aan de slag om afval op te ruimen.

De Natuurwacht wil natuurlijk niet achterblijven en gaat op zaterdag 21 september, net als in voorgaande jaren, samen met De Papaver een zwerfafvalactie organiseren in de Delftse Hout.

Gewapend met grijpers, vuilniszakken en handschoenen maken we het recreatiegebied weer een stukje schoner én mooier. Help je ons mee? Iedereen iswelkom, want samen kunnen we nóg meer doen!

De actie start om 10.00 uur in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3. Wil je meedoen? Meld je dan even aan via groep1012@natuurwacht.nl De actie eindigt om 12.00 uur bij De Papaver. Daar staat een koffie/thee/limonade klaar.

Om 12.15 uur wordt de expo ‘Zwerfafval Experience’ geopend door de wethouders Martina Huijsmans en Stephan Brandligt. Iedereen is van harte welkom om deze opening bij te wonen en de leuke expo te bewonderen. In de expo staan allerlei doe-opdrachten, zoals pooper scoopen, puinhoop hengelen en peuken pleuren. Alle opdrachten in de Afval Experience zijn gericht op afval scheiden, recycling, het voorkomen van afval en het bewust worden van de gevolgen van zwerfafval. 

Wil je op liever zelf een Keep-it-clean-actie in eigen omgeving organiseren? De Papaver kan je daarbij helpen. Kijk voor meer informatie op: https://www.papaverdelft.nl/blog/help-mee-met-de-clean-up-day/

18 augustus 2019
Spannende avondwandeling! Voor kinderen én hun ouders.
18 augustus 2019
De Delftse Natuurwacht doet mee aan de feestmiddag in de bibliotheek in Den Hoorn