​Prijswinnaars Kerstballentocht ‘In weer en wind’.

De 34e kerstballentocht werd tussen 16 december 2020 en 10 januari 2021 door ongeveer 5000 deelnemers gelopen. Nog nooit was de animo voor deze speurtocht zo groot. Het was af en toe file lopen in de Delftse Hout. Duurzaamheidscentrum De Papaver en de Delftse Natuurwacht zijn blij dat zovelen genoten hebben van deze speurtocht door de Delftse Hout. De deelnemers kwamen niet alleen uit Delft. Op de formulieren werden 88 verschillende plaatsnamen genoteerd.  

In totaal hebben 1624 deelnemers hun antwoordformulier ingeleverd. Als alle vragen goed beantwoord werden, leverden de gevonden letters een zin op, die zo origineel mogelijk afgemaakt moest worden. Deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar konden een prijsje winnen! 

Het thema van de speurtocht was dit jaar ‘In weer en wind’ en de slagzin die gevonden moest worden: “Als ik het weer zou mogen uitkiezen, dan …” Vaak werd geschreven over: sneeuw en ijs, over kleurrijke regenbogen, snoepgoed (in de vorm van regen) en ook corona kwam diverse malen voor in de ingeleverde zinnen. 

De prijsuitreiking stond gepland voor 17 januari, maar is helaas uitgesteld tot een nader te bepalen datum. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben allemaal bericht gehad. Zodra De Papaver haar deuren weer mag openen voor publiek, krijgen de winnaars hun prijs uitgereikt. 

Dit zijn de winnaars! 

In de leeftijdsgroep 6-7 jaar: 

1e prijs: Bjorn – “… wordt het weer een ijstijd en lopen de wolharig mammoeten door het Delftse Hout”. 

2e prijs: Evynne – “… zou ik de wolken allemaal kleuren geven”. 

 

In de leeftijdsgroep 8-9 jaar: 

1e prijs: Anne-Sophie – “… zou ik iederen dag een regenboog laten schijnen want dan hebben alle mensen weer hoop en geluk”.  

2e prijs: Laurens – “… zou ik het journaal bellen dat ze niet meer het weer hoeven te presenteren”. 

 

In de leeftijdsgroep 10-12 jaar: 

1e prijs: Kevin – “… zou ik altijd wind mee willen hebben”.   

2e prijs: Roos – “… koos ik dat er een hele harde wind kwam die alle coronadeeltjes weg zou blazen, zodat alles weer normaal wordt”. 

 

Mee doen?

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Je kunt een keer meedoen op een zaterdag.
Lees hoe je een keer mee kan doen
Alle Natuurwachtactiviteiten tot 2 maart gaan niet door in verband met Corona