Groep 15-18

Agenda

13 december 2019
Weer lekker een weekend weg om de natuur in Schoorl te onderhouden!
28 december 2019
Het jaar is alweer bijna voorbij, en het is dus hoog tijd voor ons kerstdiner, waarbij we allemaal een hapje maken voor het heel-veel-gangen-kerst-diner :)
11 januari 2020
De takken zijn 4 jaar oud, dus we gaan er helemaal voor!

Coördinator groep 15-18

Jeroen Verbaan
E-mail: groep1518@natuurwacht.nl

Mee doen?

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Je kunt een keer meedoen op een zaterdag.
Lees hoe je een keer mee kan doen
30 november 2019 ~ Groep 15-18
Naturalis is een paar maanden geleden weer open gegaan na een flinke verbouwing. We gaan eens kijken wat daar allemaal te zien is!
16 november 2019 ~ Groep 15-18
Een hele mond vol, maar onze groep weet daar alles over te vertellen na deze activiteit :)
2 november 2019 ~ Groep 15-18
Jawel, hij is er weer!! De Landelijke Natuurwerkdag, waarbij in heel Nederland vrijwilligers aan de slag gaan om de natuur klaar te maken voor het nieuwe jaar! Wij doen daar natuurlijk enthousiast aan mee :)
19 oktober 2019 ~ Groep 15-18
Om in de Halloween-stemming te komen, gaan we vandaag pompoenen uitsnijden (en opeten natuurlijk)

Over groep 15-18

De activiteiten van groep 15-18 vinden eens in de twee weken op zaterdagmiddag van 13 tot 15 uur plaats, waarbij er  een uitloop van de activiteit mogelijk is naar 3 of zelf 4 uur, afhankelijk van de activiteit en waar die plaats vindt.

De activiteiten die we doen, worden door de kinderen zelf bedacht en georganiseerd, waardoor ze ook allemaal een heel actief deel zijn van deze groep.

Daardoor hebben ze zelf veel inspraak in wat we gaan doen, waar we dat gaan doen, en hoe vaak we dat gaan doen.

De groep bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste kinderen en 3 net zo enthousiaste begeleiders (vrijwilligers) die samen op pad gaan om allerlei kanten van de natuur en het milieu te gaan bekijken.

Daarbij kun je denken aan onderzoek, maar ook aan snoeien, hooien, helpen bij verzorging van dieren, dingen bouwen van afvalmateriaal en helpen in de biologische land- en tuinbouw.

Veel van de kinderen in deze groep stromen door vanuit groep 12-15, maar ook vrienden, vriendinnen en nieuwe leden zijn van harte welkom.

Kom gerust een keertje kijken als je het leuk vindt, maar laat het wel van te voren even weten, zodat we rekening kunnen houden met je komst!

Kijk gerust eens rond in onze agenda, welke leuke activiteiten we allemaal gaan ondernemen, en houd er rekening mee dat deze weleens kunnen verschuiven ivm een activiteit waar we op korte termijn bij aansluiten als oudste groep van de Delftse Natuurwacht!

Prachtig kamp

Wat was het kampvuur weer gezellig en warm. En wat heeft Jeroen weer mooi gezongen! Een prachtige afsluiting van een mooi Natuurwachtseizoen.

Het einde van het tweede seizoen is daar

Wat hebben we een hoop leuke activiteiten gedaan. Ook hebben de begeleiders hun steentje dit keer bijgedragen met een leuke vogelwandeling. Met de verrekijker op pad en wat hebben we een hoop verschillende vogels gezien. 

Maar eerst wat waren die paaseieren lekker zeg! Gelukkig waren er nog wat over voor de activiteit erna want dat hadden we wel nodig die suikers. Toen hebben we uilenkasten opgehangen bij de Papaver en de volkstuinen en nu maar hopen dat er uilen in komen. 

Ook zijn we met zijn alle op pad geweest naar de botanische tuinen en daar hebben twee leden ons een hoop geleerd over planten. Die kennis was op kamp helaas niet nodig, maar we hebben wel veel plezier gehad op kamp. De nachten waren kort en de dagen waren lang en een regenbui mocht de pret niet drukken.