Groep 8-10

Agenda

28 mei
Dichtbij de Natuurschuur is de bijenstal van de Imkervereniging Delft.
11 juni
Ieder jaar worden de slootjesdagen georganiseerd.
25 juni
Jam wordt gemaakt van fruit.
Wil je meedoen aan een activiteit? Meer activiteiten ...

Foto's van activiteiten

Meer foto´s ...

Coördinator groep 8-10

Janneke Jansen
E-mail: groep810@natuurwacht.nl

Mee doen?

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Je kunt een keer meedoen op een zaterdag.

Over groep 8-10

De kinderen van groep 8-10 zijn zeer enthousiast en leergierig met betrekking tot natuur en milieu. De jongste leeftijdsgroep van de Delftse Natuurwacht is 8-10, maar dat betekent niet dat kinderen van 7 niet welkom zijn. Als kinderen van 7 jaar in de groep passen en goed mee kunnen komen met de aangeboden activiteiten, dan zijn zij ook van harte welkom. Dit gaat uiteraard altijd in goed overleg tussen de ouder(s) en begeleiders van groep 8-10.

Van de 10-jarigen gaan er na de grote vakantie zeer veel door naar groep 10-12. De nieuwe aanwas komt in deze groep voornamelijk van horen zeggen door vriendjes en vriendinnetjes. Regelmatig komen er kinderen mee om een keertje te kijken. Gemiddeld komen er 20 tot 25 kinderen per activiteit en zijn er 4 tot 6 begeleiders (vrijwilligers) aanwezig.

De activiteiten worden eens in de twee weken op zaterdagochtend gehouden van 10.00 tot 12.00 uur. We maken kennis met bomen, planten en dieren. Zo maken we onder andere vetbollen voor vogels in de winter, bekijken we paddestoelen en nog veel meer andere dingen. Knutselen doen we ook. We gaan altijd, ondanks het wisselende weer, even naar buiten tijdens een activiteit. Eenmaal per jaar gaan we een dagje uit.

Wil je weten wat voor activiteiten we allemaal doen? Kijk eens in de agenda naar wat we de komende tijd gaan doen.