Groep 8-10

Agenda

15 oktober
Welke dieren kun je tegen komen als je een nachtwandeling maakt?
29 oktober
En de pompoen
Wil je meedoen aan een activiteit? Meer activiteiten ...

Foto's van activiteiten

1 oktober
17 september
11 juni
Meer foto´s ...

Coördinator groep 8-10

Janneke Jansen
E-mail: groep810@natuurwacht.nl

Mee doen?

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Je kunt een keer meedoen op een zaterdag.

Groep 8-10

Welke vogel vliegt daar door de lucht? Wat leeft er eigenlijk allemaal in een sloot? Hoe wordt honing gemaakt? Welke nachtdieren leven er in de buurt? Dat ga je allemaal zelf ontdekken samen met je groep en enthousiaste en deskundige begeleiders. Je gaat lekker naar buiten en leert van alles over bomen, planten en dieren. Trek wel kleren aan die vies mogen worden. Want dat gebeurt zo maar in de natuur!

Groepscoördinator Janneke:

Naast de buitenactiviteiten maken we bijvoorbeeld ook vetbollen voor vogels in de winter, we bekijken paddenstoelen, de imkers vertellen ons alles over bijen en we gaan zwerfaval in de buurt opruimen. Het pluizen van uilenballen vinden veel kinderen fantastisch. In de braakballen van uilen zitten resten van wat ze ’s nachts hebben gegeten. Die gaan de kinderen ‘uitpluizen’. Knutselen doen we ook. Bijvoorbeeld een mozaïek maken van zaden die we buiten eerst gaan zoeken. Of we maken zelf jam. We gaan altijd, ondanks het wisselende weer, even naar buiten. En eenmaal per jaar gaan we een dagje uit. Overigens zijn kinderen van 7 jaar ook welkom als ze in de groep passen en goed mee kunnen komen met de activiteiten. Dit gaat uiteraard altijd in goed overleg tussen de ouders en de begeleiders.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om een keertje met ons mee te doen? Meld je dan van tevoren aan bij coördinator Janneke Jansen,  e-mail: groep810@natuurwacht.nl  De activiteiten vinden eens in de twee weken plaats op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Kijk in de agenda!