Maatschappelijke stage bij de Delftse Natuurwacht 

De Delftse Natuurwacht heeft een aantal interessante en uitdagende activiteiten bedacht voor leerlingen afkomstig uit het vmbo, mavo, havo en vwo. Je kunt je daar nu voor aanmelden.

Hieronder staat een korte beschrijving van deze activiteiten.

VMBO en MAVO

Organiseren van een verjaardagsfeestje

Je ontwerpt een leuk draaiboek en werkt het vervolgens volledig uit. Tijdens het feest houd je de regie in handen, begeleid je de kinderen en zorg je voor een gezellige en prettige sfeer. Tijdens de voorbereiding en de begeleiding van het feestje kan je op de steun van de medewerkers van de Natuurwacht rekenen.

Schoonmaakactie organiseren

Je coördineert de jaarlijks terugkerende schoonmaakactie in de Delftse Hout. Je werft medeleerlingen, regelt afvalzakken en ander materiaal en zorgt dat rondslingerend materiaal wordt opgeruimd. Je houdt de jongere kinderen in de gaten en zorgt dat zij veilig zijn. Na afloop schrijf je een kort verhaal voor het weblog.

Onderhoud buitenruimte

Je bent bereid om je handen uit de mouwen te steken en je werkt graag buiten in de natuur. Met begeleiding van volwassen begeleiders werk je met verschillende gereedschappen. Je helpt mee om wilgen te knotten, om het vogeleiland te verzorgen, een eetbare tuin aan te leggen en om de bomen te snoeien.

HAVO en VWO

Organiseren van een kerstballentocht

Je helpt bij het uiteenzetten van een speurtocht in de Delftse Hout die in samenwerking met de Papaver plaatsvindt. Je zet de diverse onderdelen van de speurtocht uit, controleert vóór aanvang of alles klaar ligt, je begeleidt de kinderen en zorgt dat zij veilig zijn.

Assistentbegeleider groepen 8-10 of 10-12

Je neemt deel aan de activiteiten, bereidt een onderwerp voor en werkt dat vervolgens geheel uit. Je presenteert je verhaal aan de kinderen en bedenkt goede vragen. Je bent creatief en wisselt de gesproken tekst met interessant beeldmateriaal af.

Hulp bij het organiseren en uitvoeren van programma's op de open dagen

De Delftse Natuurwacht presenteert zich tijdens de open dagen van andere instellingen aan het publiek. In deze stage help je met het voorbereiden van activiteiten zowel voor kinderen als voor volwassenen. Je helpt met het verkopen van artikelen en met het opbouwen en afbreken van de kraam.

Meer informatie of je opgeven?

Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met Janneke Janssen (stuur een e-mail naar stage@natuurwacht.nl).

Meer informatie of je opgeven?

Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met Janneke Janssen. Stuur een e-mail naar stage@natuurwacht.nl.