Maatschappelijke stage

Heb jij als leerling van het VMBO, MAVO, HAVO en VWO zin in een interessante en uitdagende stageopdracht bij de Delftse Natuurwacht? Lees dan snel verder.

Welk schoolniveau je doet, maakt voor ons niet uit; er is plek voor iedereen! Je kunt helpen bij het begeleiden van een van de jongere groepen, of bij het onderhoud van natuur in en om Delft.

Begeleiden van een groep

Maatschappelijk stagiairs kunnen meehelpen bij het begeleiden van groep 8-10 en/of 10-12 jaar. Je helpt de andere begeleiders bij het voorbereiden van de activiteiten, leidt de activiteit in goede banen en gaat gezellig om met de kinderen. Misschien ben je zelf goed in knutselen, het bedenken van spelletjes of iets vertellen over de natuur? Dat komt hier goed van pas! 

Natuuronderhoud

Wie graag lekker buiten aan de slag wil, kan bij ons helpen met de verschillende soorten buitenklussen die we in de loop van herfst, winter en voorjaar met onze groepen doen. Het onderhoud van onze eigen natuurgebiedjes (het Vogeleiland en het Kleine-Beestjesparadijs) gebeurt regelmatig; we sluiten ook aan bij de Nationale Natuurwerkdag en helpen organisaties in de buurt met snoeiwerk. Ben je handig met snoeischaar, zaag, hark en zeis, of wil je dat worden? Kom ons dan buiten helpen!

Stel je vragen!

Lijkt het je leuk om van de combinatie kinderen en natuur je stage te maken, stuur dan vooral een mailtje! Laat weten wat je interesseert, en dan kijken we samen wat voor jou een mooie stage zou zijn. 

Denk er in ieder geval aan dat onze activiteiten (en dus ook je stage) altijd op zaterdag zijn.

ontworpen door: Anna Sivera van der Sluis, gebouwd door: Frank Samwel